Hypnobirthing classes & doula care available in English & Swedish. Click here for English!

Pinterest
Facebook
RSS
Twitter
Google+

@AmyNeuhedel

Forskning har bevisat att hur vi föds spelar roll.

Du får välja. Hur vill du föda ditt barn?

New! Virtual workshops! Scan down the page for details and to enroll for October!

Det handlar om dig och ditt barn

Du vill ha en upplevelse där du bestämmer hur du föder ditt barn – hur snabbt det går, och hur bekväm du är. Detta möte med ditt barn är värdefullt för dig. Du förstår dess betydelse och du tar detta med ett upphöjt lugn.

Ditt barn – vilsamt hud mot hud med dig. Det är en ny, men ändå välbekant lukt.

Ditt barns lugna, självsäkra blick låst på dig – ni är sammanlänkade och triumferande!

 

 

Du är byggd för att föda

Många födelseberättelser du har hört stämmer inte med din vision. Trots att 95% av alla kvinnor löper låg risk för komplikationer, är graden av medicinska ingrepp på uppgång. Kejsarsnitten i Sverige är nu över 17%, en ökning från 5% på 1970-talet. Hälften av alla födande kvinnor på svenska sjukhus får en epiduralblockad och konstgjorda hormoner (Källa: Svenska medicinska födelseregistret).

Ändå föder 350 000 kvinnor barn varje dag runt om i världen. Du är byggd för att föda. Kapabel. Stark. Kraftfullt utrustad. Ta till dig denna insikt med trygghet.

Och med övning och förberedelser kan du det!

 

Jag tror på dig!

“Du är galen”, “Ta en epidural”, och “Det ska göra ont” kanske låter bekant?

För mig gör det verkligen det.

 

Jag studerade profylax när jag skulle ha mitt första barn och var väl förberedd (trodde jag!).

“Jag är ganska tuff”.

“Förlossning är bra smärta”.

“Jag pallar det här.”

Till min förvåning gick det inte som jag hade trott. Jag var inte så förberedd som jag kunde ha varit – Jag kunde inte ställa de rätta frågorna, och tappade lätt självförtroendet. Min förlossningspartner (min man) var heller inte förberedd att slå vakt om våra önskningar eller principer.

När vi födde andra och tredje barnen var vi dock ostoppbara!

Inspirerad av två bekväma, kraftfulla födelseupplevelser är jag väldigt stolt över att vara en av pionjärerna för Hypnobirthing i Sverige!

 

Vårt samhälle har förlossningsrädsla

Många kulturer utanför västvärlden, ser förlossningen som ett normalt och naturligt händelseförlopp i en kvinnas liv. Födande kvinnor får stöd av andra kvinnor, och barn är ofta närvarande. Mamman hedras och förlossningen firas. Unga flickor växer upp med en positiv inställning till förlossningen. Med positiva förväntningar – utan rädsla eller smärta.

I väst är motsatsen ofta sann. Flera generationer i rad har fått höra hur förlossningen innebär timmar av smärtsamt arbete. Våra välmenande vänner och släktingar delar med sig av skrämmande historier, så mönstret upprepas om och om igen. Förlossningen blir också smärtsam, eftersom vi förväntar oss smärta.

 

Låter det galet? Jag tänkte samma sak!

Flera generationer av negativa attityder till födande är väldigt tungt att vända. Att vara medveten om att “jag är byggd för att föda” och att “jag är stark”, räcker inte mot hundratals år av negativa födelseberättelser. Vi måste återerövra våra visdomar från vår födelseprocess på en undermedveten nivå. Återställa standardinställningarna så att säga!

Någonstans visste jag för min egen del att det måste gå att göra. Jag hoppades, jag lyssnade, jag tränade.

Och till slut återfick jag min vision, och jag grät av lycka när jag var i aktiv förlossning (och åt en stor tallrik tagliatelle!).

“Vi fick den positiva och lugna födelse vi hade förberett för. Det är en sak att bara läsa om andra människors födslar, men en helt annan upplevelse att prata ansikte med ansikte med Amy som har jättefina erfarenheter.” – Cindy & Armando, Stockholm

Hypnobirthing!

Din läroplan för Hypnobirthing är som att möta en nära vän efter många år. Det du lär dig är väldigt meningsfullt för dig. Hypnobirthing är en komplett förberedelse inför ditt födande som kan tas som grupplektioner eller som individuell coachning.

Det är bevisat att Hypnobirthing eliminerar, eller drastiskt minskar behovet av medicinsk smärtlindring. Det är ett utmärkt verktyg för kvinnor som på ett naturligt sätt vill hantera omständigheterna kring sin graviditet, förlossning och födelsen av sina barn.

Lär dig hur din kropp och själ arbetar tillsammans i födandet – bekvämt och effektivt

Vad är den starkaste muskeln i kroppen? Jo, livmodern! Det lär vi oss inte i skolan, eller hur? Och visste du att de endorfiner som frigörs vid födseln, är 200 gånger starkare än morfin? Det finns inget sjukhus som kan ge dig något starkare än det du redan har. Du kommer att lära dig hur din kropp är perfekt skapad för att föda. Och du kommer att lära dig hur visualiseringar guidar din kropp att stärka sin egen förmåga att föda. Din kropp, ditt sinne, din andning och ditt barn – arbetar tillsammans.

Befria dig från alla negativa förlossningsberättelser (dina egna och alla andras) – och håll dem borta!

Du önskar dig en hälsosam graviditet och ett friskt barn. Du föreställer dig som en bra mamma och att du hittar det perfekta hemmet. Du drömmer om balans mellan karriär och familjeliv. Baksidan av dessa förhoppningar är oro och rädsla. Rädsla har en viktig funktion som gör att vi håller oss säkra, men irrationell rädsla och skapad oro är hinder för att du ska kunna njuta av din graviditet. Oro, (även omedveten sådan) skapar stress och spänningar under förlossningen, vilket i sin tur orsakar smärta. Det är en ond cirkel! Det är arbetet med självförtroende och makt över situationen som gör att Hypnobirthing ger bättre resultat än profylax och andra prenatalkurser. Där andra kurser fokuserar på minskning av smärta, fokuserar Hypnobirthing på att lindra rädslan för, och dämpa förväntningarna på smärta – så att du istället kan njuta av trycket och vågorna kroppen upplever under den kraftfulla förlossningen!

Försäkra dig om att omgivningen förstår och respekterar dina förväntningar och önskningar

Jag ska ge dig verktyg för att förbereda och kommunicera din födelseplan, så att du blir förstådd och respekterad av sjukhuspersonalen.

Tack vare Amys Hypnobirthing-kurs var jag trygg och närvarande under hela förlossningen, och vi kunde själva göra aktiva val som vi antagligen inte vågat eller ens vetat om att man kunde göra om vi inte hade gått kursen.
För mig var både graviditeten och förlossningen två fantastiska upplevelser tack vare att vi gick utbildningen hos Amy. Vi fick en lugn, trygg och naturlig förlossning med stor närvaro, utan behov av någon form av smärtlindring. Känslan av att få sin bebis på bröstet efter förlossningen var mer än fantastisk. Amy gör en viktig insats för både män och kvinnor!  – Karolina & Rocco

Hypnobirthing hjälper dig att:

 • Omfamna självförtroende och makt över situationen – affirmationer och förtroendeskapande övningar
 • Uppnå avkoppling när som helst – genom självhypnos och andningsteknik
 • Må bra – massagetekniker för att stimulera endorfiner, kroppens naturliga bedövningsmedel
 • Hantera ditt humör – visualiseringsövningar håller dig lugn, glad och positiv
 • Förstå din kraft – hur din kropp och själ arbetar tillsammans, effektivt och bekvämt
 • Äga ditt eget födande – gör din födelseplan förstådd och respekterad
 • Få den information du behöver – frågor att ställa så att du vet vad du samtycker till och hur det påverkar ditt födande och din baby
 • Förstå och bli förstådd – tvåspråkigt och mångkulturellt perspektiv

Motiverad av min egen framgång med Hypnobirthing, tränade jag till Hypnobirthinglärare så att du också kan njuta av din förlossning. Jag vill att du ska bli respekterad och omvårdad. Jag vet att om du får rätt information och verktyg så kan du övervinna alla utmaningar. Du kan skapa en lugn förlossningupplevelse.

Hypnobirthing har statistiskt visat sig hjälpa dig:

 • Eliminera eller kraftigt minska ditt behov av medicinska ingrepp
 • Uppleva ett säkrare, mer lugnare födande oavsett var du väljer att föda barnet
 • Skapa starkare band med din familj
 • Öka chanserna för att ditt barn ska vara i en optimal position inför förlossningen
 • Minska risken för komplikationer och enkelt hitta lösningar om de inträffar
 • Föda barnet helt vaken, medveten och full av energi
 • Återhämta dig snabbt
 • Få din partner att känna sig trygg i sin roll
 • Ge ett lugnt födande, och en lugn bebis som ammar lätt och sover bra
 • Hjälpa din familj att känna trygghet och glädje i en ny spännande fas (statistik från hypnobirthing.com)

Delar av min läroplan skrevs med hjälp av två svenska barnmorskor. Till skillnad från kurser man kan ta på andra håll i världen, kombinerar denna kurs det bästa av alla Hypnobirthingmetoder med kunskap och erfarenhet om vad du kan förvänta dig av en förlossning i Sverige. Och speciellt för er, mina underbara internationella familjer: Era material finns i en blandning av engelska och svenska, så att du har vad du behöver på det språk som passar dig bäst.

 

Virtual Workshops!

The next workshop is in October! Study from the comfort of your home. You receive a 26 page workbook, hours of recorded education, PLUS 2 live Q&A’s with me. All this for only for 995 SEK (plus 15 GBP for three MP3s from an external site). That’s almost 75% off my regular workshop.

I’m calling it the October Workshop, but we start on September 27th. On that and the following three Wednesdays you will receive a mail with links to videos, PDFs and resources. On Thursdays October 12th and 26th, I’m available live on Zoom at 7 pm to answer your questions. You can send your questions in advance of the Q&A which will be on Zoom on Thursday evenings. The Q&A will be recorded.

Denna workshop är på engelska, men jag talar flytande svenska och allt material finns i en anpassad blandning av svenska och engelska för att passa din unika familjs behov.

“Vi blev verkligen stärkta av kursen. Den skänkte lugn och fokus den sista tiden av graviditeten, gav verktygen till en oerhört fin förlossning och en glädjefylld tid efteråt. En av de största vinsterna var det fina samarbetet vi hade under förlossningen, och så känns det fint att Vide-Li fick komma till oss i sådan harmoni.” – Emma & Richard

 

Nu, sakta ner lite grann.

Ta ett djupt andetag.
Räkna till fyra.
Andas ut medan du räknar till åtta.
En gång till.
Några fler gånger … stäng ögonen och ge dig in för att hälsa på ditt barn innan vi fortsätter.

Stanna kvar… du och ditt barn förtjänar en minut tillsammans.

Tänk dig nu framåt i tiden.

Dagen du ska föda… 

Hurra!!! Vilken spännande dag! Så perfekt.

Du känner dig mycket mer förberedd än andra mammor du talat med. Du är glad och lugn. Du har tagit de viktiga besluten i förväg – övervägt risker, funderat på fördelar och alternativ.

Din födelseplan – i tre exemplar – ligger i väskan, bredvid din favoritchoklad – din belöning.

Du kan koppla av och njuta av ditt arbete. Du har allt du behöver. Du öppnar dig lätt. Du är så glad och närvarande. Trygg i förvissningen att din förlossningspartner kan kommunicera åt dig – och med dig.

Eftersom du har tränat avslappningsövningar, ler du och njuter av födelseprocessen. Du väljer att uppleva värkarna som vågor – och tryck.

Befriad från allt negativt prat kan du fokusera på din friska, starka kropp och barnet.

Allt är precis som det ska vara… Jag ser fram emot att höra resten av din berättelse!

FAQ

Jag är väldigt upptagen. Hur mycket tid behöver jag avsätta för att träna?

Du lyssnar på mp3:orna när du går till sängs på kvällen. Dessutom finns det en del träning för din partner att göra fem-tio minuter innan ni lägger er ett par gånger i veckan. Öka sedan frekvensen ju närmare födandet kommer.

Måste jag träna med en partner?

Nej, du kan öva Hypnobirthing helt på egen hand och få bra resultat. Om du kommer att ha en förlossningspartner (barnets andra förälder, din partner, din mamma, syster eller doula etc), men ändå tränar ensam, rekommenderar jag att du lyssnar även på partnerns ljudfiler. På så sätt kan du berätta för din förlossningspartner vad man ska säga och var hen ska röra dig för att du ska uppnå djup avslappning. Vi kommer att lära oss mer om detta under kursen.

Är det för sent att börja?

Nej. Även om du börjar nära inpå förlossningen kommer det att ge ett bättre resultat än utan.

Är det för tidigt att börja?

Nej. Liksom allt annat du vill lära dig… ju mer du tränar desto bättre blir du.

Vad är skillnaden mellan hypnos och självhypnos?

Ingenting! All hypnos är självhypnos. Ingen kan få dig att göra något under hypnos som du inte medvetet vill göra.

Kommer jag att sova under förlossningen?

Du behöver inte sova, och du inte är i trans. Det är mer som en dagdröm eller vara i “flow”. När du är så fokuserad på någonting försvinner tiden.

Kan du vara min / vår doula?

Det skulle vara en ära att stödja er om mitt schema tillåter. Kolla mina doulatjänster för mer information.

När är nästa workshop?

Jag håller workshops var tredje månad.

Min vän studerade på egen hand hemma. Kan jag få bra resultat om jag studerar på egen hand?

Detta är personligt och beror på din inlärningsstil. Vissa människor njuter av upplevelsen av att ha en lärare och undervisas, jämfört med studier hemma. Partners kan finna det engagerande att vara en del av en kurs – också för att höra andras perspektiv. Du kan bli lättad över att ha mig som kan styra din partner i hur hen kan hjälpa dig, så du behöver inte ta på dig rollen lärare åt din partner som kanske inte är lika engagerad vid hemstudier som du är.

Grattis!

– Till din graviditet och till att du förstår hur viktigt födseln är!

Så, hur kommer du föda ditt barn?
Jag heter Amy Neuhedel. Jag är ursprungligen från New York, och har en magisterexamen i pedagogik och över tio år erfarenhet av att leva i Sverige.

Jag har fött två av mina tre barn med Hypnobirthing och blev inspirerad att dela denna visdom. Jag är certifierad Hypnobirthing instruktör hos London Hypnobirthing Centre (2011).

Jag är också certifierad doula via DONA International. Jag har gått utbildning i Indonesien med barnmorskan som blev utnämnd till CNN:s hjälte år 2011, Robin Lim, vid Bumi Sehats födelseklinik. Mammor kom ner från bergsbyarna på moped, mitt under sammandragningarna och allt! I ett bad med vatten och blommor, blir barnen välkomnade till världen med sång och bön. Jag är för evigt stolt och hedrad över att ha deltagit i dessa födslar, och smickrad över få att stödja dig!

To learn more about your options for Hypnobirthing classes and doula care for families in Stockholm, Sodertälje, Strängnäs, Eskilstuna, Vasterås, Enköping, Uppsala, and Örebro, please contact me here.  For information in Swedish, click here. +46(0)704 78 13 74. amy@amyneuhedel.com.